Symposium: Actief met eten!
Een praktische toepassing van Positieve Gezondheid.
Datum: 14 November 2018 van 13.30-17.00 uur locatie De Pas, Misse 4 Bernheze


In dit symposium wordt, aan de hand van succesvolle onderzoeken en praktijkverhalen, duidelijk gemaakt hoe ‘actief blijven met eten & drinken’ bijdraagt aan een gelukkiger leven, meer eigen regie, grotere zelfredzaamheid en minder zorginzet.


Klik hier voor meer info over het programma en inschrijving
 
Actief met Eten

“Actief met Eten” en “Meer eten minder zorg” geselecteerd als best practices!


Een mooi bericht vanuit De Nieuwe Praktijk. In het eindrapport ”Taskforce Gezond Eten met Ouderen“ sta ik met maar liefst twee best practices vermeld! ‘Meer eten, minder zorg’ (pag. 35) en Project ‘Langer zelfredzaam’ (pag. 112).


Lees hier het hele eindrapport ”Taskforce Gezond Eten met Ouderen“

Actief met eten: een dagelijks oefenterrein voor fysieke, mentale en sociale vaardigheden.


Eten, het is een eerste levensbehoefte van ieder mens. Maar het is ook een oefenterrein voor veel fysieke, mentale en sociale vaardigheden, zoals bewegen, plannen en contact hebben. In deze nieuwsbrief ga ik in op het fysieke aspect: hoe actief zijn met eten en drinken de fysieke fitheid van kwetsbare mensen kan versterken.


Lees hier meer
 
Actief met eten: een dagelijks oefenterrein voor fysieke, mentale en sociale vaardigheden.
Praktijkvoorbeeld mevrouw Lamers

Praktijkvoorbeeld mevrouw Lamers


Het eetpunt in het appartementencomplex waar mevrouw Lamers (75) woont, wordt gesloten. Hierdoor kan ze geen gebruik meer maken van de maaltijdverzorging en boodschappenservice. Hoe kan het dagelijks actief blijven met eten & drinken haar helpen bij het zo lang mogelijk zelfstandig blijven?


Lees hier meer

 

Uitgegeven door Phyllis den Brok - Phliss op 21-09-2018
Contact